ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

Την Τετάρτη 7 Μαΐου 2014 και ώρα 12 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Θερμαϊκού, του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων με τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Σπύρο Κουζινόπουλο και μέλη του συνδυασμού του ύστερα από έγγραφο αίτημα του προς το Δ.Σ.

Μετά το καλωσόρισμα και τις συστάσεις, τα μέλη του συλλόγου εξέθεσαν τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στο Δήμο. Ειδικότερα αναφέρθηκαν τα εξής :

  1. Η καθημερινή ανασφάλεια ως προς τη μελλοντική διατήρηση των θέσεων εργασίας..
  2. Η άδικη και ανθρωποφαγική διαδικασία της αξιολόγησης με την υποχρεωτική ποσόστωση. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν μια δίκαιη, αδιάβλητη και αξιοκρατική διαδικασία και όχι μια νέα δεξαμενή απολύσεων.
  3. Το αυστηρό πειθαρχικό δίκαιο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να κατασκευάσει επίορκους, με αποτέλεσμα τον εκφοβισμό κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
  4. Η ασφάλεια των υπηρεσιακών οχημάτων με την άμεση και ολοκληρωμένη συντήρησή τους καθώς και η αγορά νέων οχημάτων σε αντικατάσταση ασύμφορων πεπαλαιωμένων.
  5. Τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας (χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας, χορήγηση γάλατος, προμήθεια πυροσβεστήρων για τα κτίρια, προμήθεια χημικών η κατασκευή τουαλετών στο χώρο εργασίας της υπηρεσίας καθαριότητας και διενέργεια μικροβιολογικών εξετάσεων και εμβολιασμός στα τμήματα καθαριότητας, πρασίνου, οικοδομικών και ηλεκτρολογικών εργασιών.
  6. Εφαρμογή του νέου Ο.Ε.Υ. του Δήμου Θερμαϊκού με τη λειτουργία μόνο των προβλεπόμενων αποκεντρωμένων υπηρεσιών, καλύτερη κατανομή του προσωπικού και κάλυψη λειτουργικών κενών που έχουν ήδη διαφανεί.
  7. Η εξάλειψη του φαινομένου να δίνονται εντολές και να καθορίζονται οι εργασίες των υπαλλήλων από αναρμόδιους αιρετούς.
  8. Υιοθέτηση της αντίληψης από τους αιρετούς ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου είναι συνεργάτες τους και όχι υπάλληλοι στην ατομική επιχείρησή τους.

Όταν ο Πρόεδρος έθεσε το θέμα για την εκχώρηση υπηρεσιών και ειδικά της καθαριότητας σε ιδιώτες ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Κουζινόπουλος δεσμεύτηκε ότι καμία υπηρεσία του Δήμου εφόσον εκλέγει Δήμαρχος δεν θα ανατεθεί σε ιδιώτες γιατί είναι κατά της ιδιωτικοποίησης ή παραχώρησης οποιασδήποτε υπηρεσίας του Δήμου. Συνεχίζοντας τοποθετήθηκε γενικά λέγοντας συνοπτικά τα εξής:

  • Στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα αγωνιστεί για την οικονομική αυτοτέλεια του Δήμου
  • Θα επικαιροποιηθεί ο οργανισμός εσωτερική υπηρεσίας ανάλογα με τις ανάγκες του Δήμου και των δημοτών.
  • Εντοπίζει ως μείζονα προβλήματα την αποκομιδή απορριμμάτων, τον πεπαλαιωμένο εξοπλισμό και ως υπερβολική και ασύμφορη τη δαπάνη για τη συντήρησή του.
  • Στηρίζει τις μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας και αναγνωρίζει την εργατικότητα των υπαλλήλων του Δήμου.
  • Θα περιοριστούν οι περιττές δαπάνες, όπως οι μελέτες χωρίς σκοπό και σε συνεργασία με τους υπαλλήλους θα επιδιωχθεί να υποδεικνύονται οι ορθοί τρόποι και μέθοδοι ώστε να διασφαλίζεται η καθολική διαφάνεια.
  • Εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα προβλήματα και αιτήματα των εργαζομένων που αναδεικνύει ο Σύλλογος, υπάρχει μέριμνα για την επίλυσή τους στο πρόγραμμα του Συνδυασμού του.

Το Δ.Σ.

   
  19.04.2024 Ferienhaus Ostsee
        poe ota
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης
ade
Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων
ΕΜΔΥΔΑΣ
Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλοματούχων Ανωτάτων Σχολών 


 

 

 

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com
Cheap NFL Jerseys Usa