Εκτύπωση

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                Περαία,  10 /10 /2016

ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ                         Αριθμ. Πρωτ.: 36

Τηλ: 2392330090

email: sedth@yahoo.gr

www.sedth.gr

                                                        ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Θερμαϊκού

ΘΕΜΑ : «ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΔΙΑΤΥΠΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 6ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016»

Κατά την έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού, της 6ης Οκτωβρίου 2016 με θέμα τα εργασιακά προβλήματα και την λήψη αποφάσεων για την λύσης τους μετά από γόνιμο διάλογο επαναβεβαιώθηκαν τα παρακάτω σημαντικά και σοβαρά εργασιακά προβλήματα τα οποία παρά τα συνεχή έγγραφα του συλλόγου και τις συναντήσεις του Δ.Σ. μαζί σας εδώ και δύο χρόνια δεν έγιναν ενέργειες για να λυθούν.

Σας τα υποβάλουμε για μια ακόμη φορά και ζητάμε άμεση συνάντηση μαζί σας, στην οποία θα δεσμευθείτε και χρονικά για την επίλυση τους.

  1. Δεν τηρείται η νομοθεσία για την κίνηση του συνόλου των οχημάτων. Απαιτείται ανανέωση του στόλου των απαρχαιωμένων απορριμματοφόρων. Επίσης πολλές φορές τα οχήματα καθαριότητας επιστρέφουν από το συνεργείο χωρίς να έχουν επισκευαστεί όλες οι βλάβες.
  2. Από τα μέσα Νοεμβρίου 2015 δεν γίνεται συντήρηση και επισκευή των οχημάτων πλην των απορριμματοφόρων και των τρακτόρων.

    Άμεση συνέπεια των ανωτέρω είναι ότι οι συνάδελφοι να διακινδυνεύουν την σωματική τους ακεραιότητα και να απειλούνται με ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις.

  3. Συνεχίζονται οι πάρα πολλές μετακινήσεις εργαζομένων τις περισσότερες φορές χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των διευθυντών και των προϊσταμένων τους, με αποτέλεσμα υπηρεσίες που λειτουργούσαν να αποσυντονίζονται, να χάνονται εργατοημέρες για την μετεγκατάσταση και για την ενημέρωση των υπαλλήλων στα νέα τους καθήκοντα. Παραμένει η υποστελέχωση και υπολειτουργία πολλών Υπηρεσιών . Η έλλειψη προσωπικού κυρίως εργατοτεχνικού και η μη σωστή κατανομή του υπάρχοντος στις υπηρεσίες, έχει ως αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να υπερβάλλουν εαυτούς για να ανταποκριθούν στις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες. Είναι απαραίτητη ή η παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων ΙΔΟΧ (8μηνίτες) ή η προκήρυξη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού με επιπλέον μοριοδότησή τους.
  4. Από την 1η Αυγούστου δεν χορηγείται γάλα (δεν έχει ούτε καν συνταχθεί η σχετική μελέτη) και δεν έχουν γίνει ιατρικές εξετάσεις στους εργαζόμενους επειδή στον φετινό προϋπολογισμό παρά το σχετικό έγγραφο του συλλόγου πριν την κατάρτισή του, οι δαπάνες που προβλέφθηκαν δεν επαρκούν. Άμεση συνέπεια  δεν μπορεί να ο εμβολιασμός. Τα ανωτέρω τα είχε επισημάνει ο σύλλογος και με το υπ’άριθμ. 29/22-09-2016 έγγραφό του .
  5. Το αμαξοστάσιο Επανομής χρήζει ανακαίνισης (πλακάκια, θέρμανση, απεντόμωση και μυοκτονία, ηλεκτρολογική εγκατάσταση ακατάλληλη σύμφωνα με το πρότυπο  HDP 354, FAX).
  6. Δεν υπάρχει χώρος στέγασης των υπαλλήλων της Δ/νσης Καθαριότητας στη Δ.Ε. Ν. Μηχ/νας.
  7. Σε κάποιους χώρους εργασίας (π.χ. πρώην Δημαρχείο Ν.Μηχανιώνας, ΚΕΠ Ν.Επιβατών, σοφίτα Δημαρχείου) πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες ώστε να μην πλημμυρίζουν όταν σημειώνονται βροχοπτώσεις και σε άλλους (π.χ. Δευκαλίωνος, Ανθέων, σοφίτα Δημαρχείου), είναι η απαραίτητη η εξασφάλιση στοιχειωδώς ικανοποιητικών συνθηκών εργασίας και από άποψη θερμοκρασίας και από άποψη υγιεινής. Στο χώρο της οδού Ανθέων εδώ και πολύ καιρό δεν αντικαθίσταται ένα σπασμένο τζάμι με συνέπεια να τίθεται θέμα ασφάλειας.
  8. Δεν έχει γίνει προμήθεια εξοπλισμού γραφείου (βιβλιοθηκών, γραφείων, καρεκλών). Επίσης πολλές φορές διαπιστώνονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα ελλείψεις ειδών ευπρεπισμού και καθαριότητας με συνέπεια να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των εργαζομένων.
  9.  Πρέπει να γίνει απεντόμωση μυοκτονία σε όλα τα δημοτικά κτίρια.

Πρέπει να γίνει κατανοητό, εκ μέρους της αιρετής διοίκησης, ότι οι εργαζόμενοι επιθυμούν συνεννόηση, συνεργασία , προγραμματισμό στις εργασίες, έτσι ώστε να  παρέχονται στους δημότες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Τονίζεται η ανάγκη για τήρηση της νομιμότητας και των ορθών διαδικασιών.

Στο τέλος η γενική συνέλευση αποφάσισε να σας υποβληθεί η παρούσα καταγραφή των προβλημάτων, να γίνει άμεση συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου μαζί σας στην οποία θα οριστούν αυστηρά χρονικά όρια επίλυσης των ανωτέρω και σε αντίθετη περίπτωση θα πραγματοποιηθεί αρχικά συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου.

 Ο  Πρόεδρος                     Η Αν.  Γενικός Γραμματέας

Πέτρος Πετρίδης                   Ηλέκτρα Κουπατσιάρη