Εκτύπωση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                   ΠΕΡΑΙΑ 09.10.2017

ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟY                             Αρ. Πρωτ. : 78/2017

τηλ: 2392330090

fax: 2392021119

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

www.sedth.gr

                                                

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΤΑΣΗ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού, συνεχίζοντας την αντίδρασή του, στην ανάθεση μέρους της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτη, κηρύσσει στάση εργασίας των μελών του, την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017, από τις 9:00 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου ,ημέρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών των διαγωνιζομένων.

 

Η ανάθεση των υπηρεσιών σε ιδιώτη, θα έχει ως συνέπεια την αύξηση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας για τους δημότες, αφού οι υπηρεσίες που θα παρέχει ο ιδιώτης θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος από το κόστος παροχής των ίδιων υπηρεσιών από το Δήμο με ίδια μέσα και προσωπικό, όπως αποδεικνύεται και στην προσφυγή του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού κατά της σχετικής απόφασης του Δ.Σ. και στην αίτηση ακύρωσής της που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η Δημοτική αρχή στα 3 χρόνια της θητείας της ΣΚΟΠΙΜΑ ΔΕΝ προέβη στην προμήθεια απορριμματοφόρων και ΔΕΝ αξιοποίησε τη δυνατότητα πρόσληψης του απαιτούμενου μόνιμου προσωπικού στην υπηρεσία καθαριότητας σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Καθαριότητας κατ’ εφαρμογή του άρθρου 24 του Ν.4479/2017 για να προχωρήσει σε νέα ανάθεση σε ιδιώτη έναντι του «ευτελούς» ποσού των 3.000.000,00 € για δύο χρόνια..

Δηλώνουμε πως θα παραμείνουμε συνεπείς στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω προασπίζοντας και διαφυλάσσοντας το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου και ιδιαίτερα της υπηρεσίας Καθαριότητας που αποτελεί το «φιλέτο».

Καλούμε όλους τους Δημότες του Δήμου Θερμαϊκού, τις συλλογικότητες, την Ε.Δ.Ο.Θ., το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και όλους τους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. Θεσσαλονίκης να συμπαρασταθούν με ανακοινώσεις και με τη φυσική παρουσία τους στο δίκαιο αγώνας μας ενάντια στο νέο ξεπούλημα της καθαριότητας στο Δήμο Θερμαϊκού.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ.

 

 

       Ο  Πρόεδρος                               Η Γεν. Γραμματέας

    Πέτρος Πετρίδης                               Ειρήνη Ζορμπά