Εκτύπωση

Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΑΦΙΣΑ 24ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 22 11 2017

 

simapoeota

     Αθήνα, 19 Νοεμβρίου 2017

     Αριθμ. Πρωτ.: 1051

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) θα πραγματοποιήσει 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017. Θα συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. Στην Αττική θα γίνουν Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας και στο Υπουργείο Εσωτερικών. Ανάλογες δράσεις θα διεξαχθούν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

 

          Οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. φθάνουν πια. Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. έχουν χορτάσει από λόγια. Θέλουν επιτέλους πράξεις. Ζητούν μεταξύ άλλων, την διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την διασφάλιση του Δημόσιου και Παιδαγωγικού χαρακτήρα των Παιδικών Σταθμών, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, τον τερματισμό της μνημονιακής πολιτικής που θέλει νέες μειώσεις αποδοχών και ισοπέδωση των εναπομείναντων δικαιωμάτων των ανθρώπων του μόχθου.

          Θέλοντας να στείλουν ένα σαφές μήνυμα στη συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. πώς οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις δεν μπορούν να είναι... του αέρα, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα προχωρήσουν την ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. Το πρωί της ίδιας ημέρα δε, και συγκεκριμένα στις 9:00, θα κάνουν Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας (Ανδρέα Παπανδρέου 37-Μαρούσι) και στις 12.00 το μεσημέρι Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27-Αθήνα).

          Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διεκδικούν:

          Παρά τις συνεχείς κλήσεις, διαμαρτυρίες, παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας μας, η κυβέρνηση «κωφεύει» προκλητικά και επιδεικτικά. Γι' αυτό ο μόνος δρόμος για την επίλυση των προβλημάτων είναι η κινητοποίηση και η αγωνιστική-ενωτική παρέμβαση του κλάδου. Οι εργαζόμενοι ότι κέρδισαν το κέρδισαν με διαρκείς και ανυποχώρητους αγώνες ακόμη και τη δύσκολη μνημονιακή περίοδο. Και αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν…!!!

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.