Εκτύπωση

simapoeota

                           Αθήνα, 9 Μαΐου 2018

 

                           Αριθμ. Πρωτ.: 657

         

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΙΟΥ 2018 – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ – 1.00 το μεσημέρι

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) στηρίζει και θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΙΟΥ 2018 με στόχο την αντιμετώπιση του οξυμένου προβλήματος των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

 

Καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να λάβουν μέρος στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018, στη 1:00 το μεσημέρι, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Πορεία Διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα).

Για την διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων στην κινητοποίηση η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  έχει  προκηρύξει Στάση Εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διεκδικούμε:

Με την πολιτική των μνημονίων που εφάρμοσαν όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις, κατ' εντολή των δανειστών, οι απολύσεις, η αναγκαστική... έξοδος των εργαζομένων με την αλλαγή είτε των συνταξιοδοτικών είτε των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και ταυτόχρονα η απαγόρευση στις προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων, προκάλεσαν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και την ίδια στιγμή τροφοδότησαν το πρόβλημα των ελαστικών σχέσεων εργασίας το οποίο εντείνεται.

Αν δεν υπάρξει αντίδραση και αντιμετώπιση εδώ και τώρα, τότε το πρόβλημα των ελαστικών σχέσεων εργασίας θα γιγαντωθεί και θα εξελιχθεί σε μάστιγα για την κοινωνία.

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.