ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                             ΠΕΡΑΙΑ 05.01.2021

ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟY                                                                       Αρ. Πρωτ. : 1/2021

τηλ: 2392330090

fax: 2392021119

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.    

www.sedth.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού, συνεχίζοντας την αντίδρασή του, στην ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτη, κηρύσσει στάση εργασίας των μελών του, την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2020, από τις 11:00 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου, ημέρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών των διαγωνιζομένων.

 

Η ανάθεση των υπηρεσιών σε ιδιώτη, θα έχει ως συνέπεια την αύξηση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας για τους δημότες, αφού οι υπηρεσίες που θα παρέχει ο ιδιώτης θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος από το κόστος παροχής των ίδιων υπηρεσιών από το Δήμο με ίδια μέσα και προσωπικό. Επισημαίνουμε ότι στην σχετική μελέτη για την ανάθεση των υπηρεσιών σε ιδιώτη, ελλείπουν οι αναλυτικοί υπολογισμοί με τους οποίους διαμορφώνονται τα επιμέρους κόστη (π.χ. κόστος μισθοδοσίας, κόστος κίνησης - χρήσης μηχανημάτων ή οχημάτων κ.λπ.), τα οποία συνθέτουν το συνολικό κόστος της υπηρεσίας.

Η Δημοτική Αρχή αν και ξεκίνησε την θητεία της με την πρόσληψη 31 μόνιμων υπαλλήλων το 2019 και την αγορά 5 απορριμματοφόρων προχώρησε σε νέα ανάθεση σε ιδιώτη έναντι του ποσού των 7.536.521,60 για τρία (3) χρόνια με δικαίωμα προαίρεσης για ένα (1) επιπλέον χρόνο.

Υπενθυμίζουμε ότι η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την πρόσφατη σχετική νομοθεσία που της δίνει το δικαίωμα να αποφασίσει για ένα τόσο κρίσιμο μείζονος σημασίας θέμα η πλαστή πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής και όχι το ανώτερο συλλογικό όργανο του Δήμου που εκφράζει την βούληση των δημοτών το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δηλώνουμε πως θα παραμείνουμε συνεπείς στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω προασπίζοντας και διαφυλάσσοντας το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου και ιδιαίτερα της υπηρεσίας Καθαριότητας που αποτελεί το «φιλέτο».

Καλούμε τους συναδέλφους και μέλη της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού να συμμετέχουν στην Απεργία – Αποχή των 6 Ομοσπονδιών του Δημοσίου ενάντια στην εκχώρηση – ξεπούλημα των Υπηρεσιών σε ιδιώτες.

Καλούμε όλες τις συλλογικότητες του Δήμου Θερμαϊκού, την Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. και την Ε.Δ.Ο.Θ., να συμπαρασταθούν με ανακοινώσεις τους στο δίκαιο αγώνας μας ενάντια στο νέο ξεπούλημα της καθαριότητας στο Δήμο Θερμαϊκού.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ.

   Ο Πρόεδρος                                              Ο Γενικός Γραμματέας

  Πέτρος Πετρίδης                                         Δημήτριος Παπατολίδης

   
  29.03.2024 Ferienhaus Ostsee
        poe ota
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης
ade
Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων
ΕΜΔΥΔΑΣ
Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλοματούχων Ανωτάτων Σχολών 


 

 

 

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com
Cheap NFL Jerseys Usa