Εκτύπωση

edoth

 

Ταχ. Δ/νση  : Προξένου Κορομηλά 51, Θεσσαλονίκη

Ταχ. Κωδ.    :  546 22                           

Τηλέφωνο   : 2310 227.187 – 2310. 224.880                                        

Fax               : 2310 262.394                                                         

E-mail          : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αρ.Πρωτ. 201                                                                              Θεσσαλονίκη 7-1-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την κινητοποίηση των εργαζομένων του Δήμου Θερμαϊκού

 

     Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΔΟΘ- Ν/Τ ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας υπ’ όψει την απόφαση του Συλλόγου Εργαζομένων τουΔήμου Θερμαϊκού, οι οποίοι συνεχίζουν την αντίδρασή τους, στην ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτη, κηρύσσοντας στάση εργασίας των μελών του, την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2020, από τις 11:00 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου, ημέρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών των διαγωνιζομένων, συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Δήμου Θερμαϊκού και καλεί τη διοίκηση του Δήμου να αναθεωρήσει την απόφαση της διότι:

 

  1. Η ανάθεση των υπηρεσιών σε ιδιώτη, θα έχει ως συνέπεια την αύξηση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας για τους δημότες, αφού οι υπηρεσίες που θα παρέχει ο ιδιώτης θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος από το κόστος παροχής των
  1. Η Δημοτική Αρχή αν και ξεκίνησε την θητεία της με την πρόσληψη 31 μόνιμων υπαλλήλων το 2019 και την αγορά 5 απορριμματοφόρων προχώρησε σε νέα ανάθεση σε ιδιώτη έναντι του ποσού των 7.536.521,60 € για τρία (3) χρόνια.

     Δηλώνουμε πως θα παραμείνουμε συνεπείς στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω προασπίζοντας και διαφυλάσσοντας το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δημοσίου γενικότερα και ιδιαίτερα της υπηρεσίας Καθαριότητας   των Δήμων.                          

Για την Εκτελεστική Επιτροπή

της ΕΔΟΘ – Ν/Τ ΑΔΕΔΥ Θεσ/νίκης

               Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

           Γιακουμής Ανδρέας                                                 Βαϊος   Σωτήρης