Εκτύπωση

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011 επισκέφθηκαν το Δήμο Θερμαϊκού ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. Θέμης Μπαλασόπουλος και ο αντιπρόεδρος Βασίλης Πολυμερόπουλος. Μετά από μια σύντομη ενημερωτική συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή μετέβησαν στην αίθουσα του Δ.Σ. στους Νέους Επιβάτες όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι εργαζόμενοι του Δήμου Θερμαϊκού για να τους :

  1. εκφράσουν έμπρακτα τα εύσημα για το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων του Δήμου κατά τη διάρκεια των πολυήμερων κινητοποιήσεων (3-21 Οκτωβρίου) ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο – φτωχολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία- προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, απολύσεις.
  2. κάνουν απολογισμό των κινητοποιήσεων
  3. ενημερώσουν αναλυτικά για του λόγους που επέβαλαν την προσωρινή αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων
  4. ενημερώσουν για συνέχιση των κινητοποιήσεων με πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις για την αποτροπή της εφαρμογής των νέων μέτρων
  5. προτρέψουν για τη μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις – πορείες για το τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου ώστε να αποτελέσει νέα αφετηρία του διαρκή αγώνα τους για την ανατροπή της ακραίας και βάρβαρης πολιτικής της συγκυβέρνησης και της Τρόικας.
  6. καθορίσουν το διεκδικητικό πλαίσιο των κινητοποιήσεων, στη μη ψηφιση του προϋπολογισμού και στην αποτροπή ψήφισης των νέας δανειακής σύμβασης που θα επιφέρουν ακόμα σκληρότερα μέτρα λιτότητας και μεγαλύτερη υποδούλωση
  7. πληροφορήσουν ότι σύμφωνα με τις αποφάσεις των γενικών συνελέυσεων των πρωτοβάθμιων συλλόγων επιδιώκουν την συμπόρευση με ομοσπονδίες άλλων κλάδων (δάσκαλοι, καθηγητές, εφοριακοί κλπ.) για τη συγκρότηση ενός συμπαγούς μετώπου ενάντια στην οικονομική εξαθλίωση, την ανεργία και το ξεπούλημα της πατρίδας μας.

Επακολούθησαν τοποθετήσεις, κριτική και ερωτήσεις από τους εργαζόμενους του Δήμου Θερμαϊκού για όλα τα ανωτέρω και η συγκέντρωση τελείωσε με την υπόσχεση για επανάληψη της συνάντησης στο προσεχές μέλλον με την ευχή να γίνει υπό ευνοϊκότερες και πιο ευχάριστες συνθήκες και εξελίξεις.

202011 212011 222011 232011