ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

Συνάδελφοι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι, κάτοικοι τoυ Δήμου Θερμαϊκού

Στο όνομα της σωτηρίας της Ελλάδας, της βιωσιμότητας του χρέους, του περιορισμού των ελλειμμάτων και της αύξησης της ανταγωνιστικότητας, οι κυβερνώντες μας επιτίθενται σκληρά για να καταργήσουν κάθε δικαίωμα του εργαζόμενου λαού. Θέλουν να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία και να μετατρέψουν τη χώρα μας σε αποικία.

Ταυτόχρονα, με το πετσόκομμα των μισθών και συντάξεων, ακόμη και των κοινωνικών επιδομάτων,έχουν ξεκινήσει μια φορο-λεηλασία χωρίς όρια και τέλος.Χαράτσια και κεφαλικοί φόροι απομυζούν και την τελευταία σταγόνα από το πενιχρό εισόδημα και τις όποιες αποταμιεύσεις έχουν απομείνει στον κόσμο.

Εμείς οι εργαζόμενοι στο Δήμο δεν είμαστε σε ξεχωριστή μοίρα. Δεν είμαστε υψηλόμισθοι ούτε αργόμισθοι. Βλέπουμε την δουλειά μας, όσοι την έχουμε ακόμη, το εισόδημα μας, τη ζωή μας να αλλάζουν δραματικά. Οι περικοπές στους μισθούς μας ξεπέρασαν το 40%. Μέσα στο καλοκαίρι με τα νέα μέτρα του μεσοπρόθεσμου μας έκοψαν άλλους 2 μισθούς περίπου.

Πριν ακόμη παρακρατήσουν τις αναδρομικές περικοπές στους μισθούς μας, θα εφαρμόσουν νέες περικοπές με το ενιαίο μισθολόγιο-φτωχολόγιο. Απειλούν και τη δουλειά μας με τις απολύσεις που ετοιμάζουν με την «εργασιακή εφεδρεία» και την «προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα».

Θέλουν να μας συνθλίψουν, ενοχοποιώντας μας. Επιδιώκουν με την προπαγάνδα τους να αντιστρέψουν την πραγματικότητα, να στρέψουν τον έναν εργαζόμενο απέναντι στον άλλο, τον άνεργο απέναντι σε αυτόν που εργάζεται, τον Έλληνα απέναντι στον ξένο. Να πείσουν ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο είναι υπεύθυνοι για την κρίση και όχι το σάπιο σύστημα που οι πολιτικοί στηρίζουν.

Θέλουν όμως ένα δημόσιο με ελάχιστες κοινωνικές δαπάνες, δήμους χωρίς κοινωνικές υπηρεσίες. Δημόσιο πλήρως παραδομένο στα χέρια των μεγαλοεργολάβων και τραπεζιτών. Τίποτα δεν θα είναι δωρεάν!

Θέλουν δήμους – ανώνυμες εταιρίες που τα πάντα θα είναι ανταποδοτικά, από τα σκουπίδια και το πράσινο μέχρι τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, την κοινωνική μέριμνα, τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Συνδημότες, συνάδελφοι , φίλοι, απευθυνόμαστε σε σας που:

Νιώθετε απογοητευμένοι για την κατάντια της χώρας, για τους πολιτικούς που δεν μας αξίζουν,

Νιώθετε ανασφάλεια για το μέλλον και την τύχη των παιδιών μας,

Αγωνίζεστε και ζείτε μέχρι σήμερα με αξιοπρέπεια παρόλες τις δυσχέρειες γιατί:


όλα τα προβλήματα σήμερα είναι κοινά,

κοινός πρέπει να είναι και ο αγώνας μας.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Θερμαϊκού είμαστε σε πολυήμερη κινητοποίηση όχι γιατί το θέλουμε αλλά γιατί αναγκαζόμαστε, αντιστεκόμαστε στην οικονομική μας εξαθλίωση, αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα στην εργασία και την προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχουμε προβεί σε καταλήψεις των δημοτικών κτιρίων και αμαξοστασίων από τη Δευτέρα 3 Οκτώβρη. Όμως παράλληλα μεριμνήσαμε για την αποκομιδή σκουπιδιών από λαϊκές, σχολεία και ιχθυόσκαλα και εξυπηρετούσαμε τις επείγουσες περιπτώσεις.

Ζητάμε από όλους σας την κατανόηση για τα τυχόν προβλήματα που δημιουργούνται εξαιτίας των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων μας και τη συμπαράταξη σας γιατί τα μέτρα αγγίζουν όλους μας .

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

e-mail συλλόγου εργαζομένων: Sedth@ yahoo.gr 
Site ενημέρωσης: sedth.wordpress.com 

   
  19.04.2024 Ferienhaus Ostsee
        poe ota
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης
ade
Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων
ΕΜΔΥΔΑΣ
Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλοματούχων Ανωτάτων Σχολών 


 

 

 

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com
Cheap NFL Jerseys Usa